Hop til indhold

Sygeplejerskestuderende. 

Tidl. børne- og undervisningsminister, tidl. direktør for LIFE Fonden.

Næstfmd. Aalborg Universitet, Danmarks Radios bestyrelse

Uddannet Cand.comm. i offentlig forvaltning

Hvad er din mærkesag?

Fundamentet for en bæredygtig udvikling, hvor flest mulige kan uddannes og dannes til livsduelige borgere uanset baggrund, har været fundamentet for mig igennem hele mit virke. UNESCO giver som en del af FNs globale virke for bæredygtighed et både dansk og internationalt bidrag på væsentlige områder: ret til uddannelse og ligestilling, videnskab, ytringsfrihed samt kultur og verdensarv som del af en demokratisk samfundsudvikling. Som forperson for nationalkommissionen er det sammenhængen mellem UNESCOs indsatsområder, der er min mærkesag. Gennem samarbejder, partnerskaber og fælles indsatser kan vi både her i Danmark og som aktør i det internationale verdenssamfund vedvarende insistere på og arbejde for, at disse værdier bliver fremmet. Og at rejse den kritiske røst gennem vores mandat, når det er nødvendigt. 

Hvad kan du bidrage med?

Fællesskaber er forudsætninger for medejerskab og forandring. Vi kan med nationalkommissionens unikke formål sammen med de mange organisationer under UNESCO-initiativet og gennem partnerskaber sætte handlekraft bag de initiativer, der er i gang, og som vi vil skabe i fremtiden. Jeg har gennem mange år arbejdet med at opbygge og udvikle sammen med andre både politisk, i fondsverdenen og i civilsamfundet. Det glæder jeg mig til at sætte i spil sammen med UNESCO-familien.

Hvad skal der til for at kommissionen bliver en succes?

UNESCO bidrager direkte ind i nogle af FNs centrale verdensmål. Vi skal gennem lokale og nationale initiativer sammen med vores samarbejdspartnere og tilgang til det politiske niveau synliggøre værdien af UNESCOs arbejde i Danmark. Vi skal vidensdele og lade os inspirere af det globale UNESCOs initiativer inden for bl.a. verdensmålsskoler, globale geoparker, lærende byer og verdensarvssteder. Vi skal opleves som medborgerskab i praksis.

Sidst opdateret: 20. juni 2024