UNESCO-steder og lokalsamfund understøtter bæredygtig udvikling. UNESCO-stederne, som repræsenterer vores fortid og fremtid i forhold til kultur og natur, skal i endnu højere grad styrke bæredygtig dannelse. Det sker gennem de mange aktiviteter og inddragelse af børn og voksne i deres lokalområde, og vi vil understøtte både eksisterende UNESCO-steder og udviklingen af nye UNESCO-steder i Danmark.
Vi vil arbejde for:
- at synliggøre UNESCOs værdier og arbejde gennem UNESCO-stederne og dermed skabe politisk opbakning og forståelse for vigtigheden af FNs UNESCO-initiativer – også i Danmark.
- at inspirere UNESCO-steder til at samarbejde med de øvrige UNESCO-initiativer i lokalområdet og særligt at inddrage børn og unge bl.a. via netværket af UNESCO-skoler og samtidig benytte sig af de understøttende redskaber, som UNESCO tilbyder.
- at understøtte danske myndigheders løbende arbejde med de danske UNESCO-steder herunder arbejde for administrativ bistand til nuværende og kommende UNESCO-steder i Danmark.
- at vise betydningen af at skabe et narrativ om det at være et UNESCO-sted for bl.a. turisme, foreningsliv, lokal identitet og udvikling af bæredygtige byer og lokalsamfund.
- at bistå nuværende og kommende UNESCO-steder med fokus på bæredygtig udvikling – som geoparker og biosfæreområde.
- at bidrage til det globale samarbejde om forvaltningen af UNESCO-biosfæreområder verden over.
- at bistå UNESCO-steder med fokus på bæredygtig udvikling med at sætte fokus på forskningsaktiviteter i Danmark og i samarbejde med nabolandene inden for rammen af både FN-tiåret for Ocean Science og FN-tiåret for Science for Sustainable Development.