Museumsdirektør, professor, ph.d.
Hvilke emner/temaer er vigtige for dig i regi af UNESCO?
Vi står ved en skillevej, hvor de valg vi træffer idag har afgørende betydning for mennesker og planet i al fremtid. Kultur- og vidensinstitutioner har en unik mulighed for at samle folk på tværs af forskelligheder. Her kan vi skabe og understøtte meningsfulde fællesskaber for alle befolkningsgrupper på tværs af alder, køn, baggrund og oprindelse. For mig står UNESCO for det globale menneskelige og kulturelle fællesskab. Jeg vil arbejde dedikeret for at styrke det til gavn for alle.
Hvordan kan du med din baggrund og erfaring bidrage som medlem af nationalkommissionen?
Jeg har en bred baggrund i museumssektoren og uddannelses- og forskningsverdenen fra institutioner som bl.a. Oxford, Cambridge, Harvard, Moesgaard Museum og Statens Naturhistoriske Museum. Gennem hele min karriere har jeg arbejdet for at demokratisere adgangen til og anvendelsen af vores fælles viden, natur og kultur. Min internationale forskningsbaggrund og det tætte samarbejde med kultur- og vidensinstitutioner i hele verden, en stærk kombination af UNESCOs kerneværdier uddannelse, videnskab, vidensdeling, og natur- og kulturarv. Det er en stor ære at få lov til at bidrage med den erfaring som medlem af nationalkommissionen.
Hvad mener du er nødvendigt for, at kommissionens arbejde bliver en succes?
Vi skal gøre UNESCOs kerneværdier klare og vedkommende for alle. Det betyder synlighed og engagement. Vi mærker lige nu effekterne af nogle globale tendenser, der skaber splittelse, polarisering, ensomhed og isolation. Gennem UNESCO har vi den bedste mulighed for at styrke det mellemmenneskelige fællesskab. Nationalkommissionens arbejde er en succes, hvis vi får kerneværdierne til at blomstre og leve uafhængigt af kommissionen, i hele det danske samfund og udover rigets grænser.