Overordnet set var der på mødet fokus på, hvordan de nordiske UNESCO nationalkommissioner fortsat sikrer tæt samarbejde på fælles UNESCO-aktiviteter. Centrale nordiske prioriteter er bæredygtig uddannelse og globalt medborgerskab, bæredygtighed ved UNESCO-destinationer samt journalisters, kunstneres og forskeres rettigheder. Derudover har de nordiske lande et tværgående fokus på et holistisk tilgang til UNESCO’s kerneområder og inddragelse af unge i UNESCO-samarbejdet. I den sammenhæng mødtes de nordiske ungdomsdelegater med UNESCO-ambassadørerne for at drøfte et de nordiske ungdomsdelegaters positionspapir om ungeinddragelse i UNESCO, herunder måder at gøre Youth Forum mere relevant i det daglige arbejde i Paris.
De nordiske nationalkommissioner, sekretariater og ambassadører på ekskursion til Keldur græstørvshus.
Det nordiske UNESCO-samarbejde er inddelt i fem arbejdsgrupper med repræsentanter fra alle landene: Uddannelse, Kultur, Videnskab, Kommunikation og information samt Administration. Fra dansk side deltog Christine Antorini, Mogens Blicher Bjerregård, Mads Randbøll Wolff, Signe Tolstrup Mathiasen, ligesom ambassadør til UNESCO, Martin Bille Hermann, repræsenterede den danske delegation i Paris. For nationalkommissionens nye formand, Christine Antorini, var det også en kærkommen mulighed for at hilse på sine nordiske kollegaer.
"Der er masser at lade sig inspirere af på tværs af de nordiske UNESCO-nationalkommissioner. Der er et tydeligt skifte fra at etablere enkeltstående fremragende UNESCO-sites som Verdensarvssteder, GeoParker, UNESCO-skoler mv. til at alle bevæger sig hen imod, at UNESCO-aktiviteterne arbejder mere sammen lokalt. Verdensmålene sætter retning og bliver til virkelighed sammen med borgerne, eleverne på skolerne og de lokale foreninger" siger Christine Antorini.